Recept

Recepttips

Snäckor med Italiensk touch

  • 1 pkt Emmas Goda Snäckor
  • 100 gr Naturell Färskost
  • Soltorkade tomater
  • Rucola
  • Salt & Peppar
  • 8 skivor prosciutto

 

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Gratinera snäckskalen i ugnen i 5-7 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg, med botten upp.

 

Hacka soltorkade tomater och rucola grovt.

Rör ihop med färskosten, salta och peppra.

Fyll snäckorna med röran och toppa med prosciutto (eller valfritt lufttorkat kött).

 

Garnera gärna med några blad rucola!

 

 

 

Snäckskal med varmrökt lax

 

  • 1 paket Emmas Snäckskal
  • 150 g varmrökt lax
  • 1 dl crème fraiche
  • ca.1/2 dl skagenost
  • 10 rädisor
  • 10 sparrisar
  • Salt & peppar

 

Pynt: vattenkrasse

 

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Gratinera snäckskalen i ugnen i 5-7 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg, med botten upp.

 

Skala rädisorna och skär dem i skivor.

Skär laxen i mindre bitar.Häll kokande vatten över sparrisarna och låt dem svalna.

Blanda crème fraiche med skagenost och rädisorna. Smaka av med salt och peppar.

Blanda försiktigt ner laxen i röran.

Fördela laxsalladen i snäckskalen och toppa med sparris och vattenkrasse.

 

Skagenfyllda snäckor

  • 1 pkt Emmas Goda Snäckor
  • 500g räkor med skal
  • 1dl majonnäs
  • 1dl crème fraiche
  • 1/2 knippe dill
  • 1citron
  • Salt & Peppar

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Gratinera snäckskalen i ugnen i 5-7 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg, med botten upp.

 

Skala räkorna, ta undan några till garnering och hacka resten grovt.

Lägg de hackade räkorna i en bunke och blanda dem med majonnäs och créme fraiche.

Hacka dillen fint, riv lite citronskal och pressa ur ca 1 tsk saft. Tillsätt dill och citron och smaksätt med salt och peppar.

 

Servera röran i Emmas Goda Snäckor, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron.

 

Det går såklart alldeles utmärkt att köpa en färdig skagenröra och servera i snäckskalen!

Snäckskal med chorizo och rosmarin

 

  • 1 paket Snäckskal
  • 50 g smör
  • 50 g vetemjöl
  • 5 dl fond, gärna oxfond
  • 3 tomater
  • 200 g chorizo
  • Färsk rosmarin
  • 5 skivor parmaskinka till garnering

 

 

Sätt ugnen på 200 grader.

Gratinera snäckskalen i ugnen i 5-7 minuter, eller tills de fått gyllenbrun färg, med botten upp.

 

Skölj tomaterna och skär dem i tunna skivor.

Avlägsna kärnorna.

Skär chorison i skivor, och hacka bladen från en kvist rosmarin.

Rosta parmaskinkan i en förvärmd ugn på 200 i ca 5 min.

Smält smöret i kastrull vid låg värme.

Tillsätt mjölet under omrörning och låt det sjuda i ca 3 min.

Häll ner buljongen och koka upp. Vänd ner chorizo, tomat och rosmarin samt salt och peppar.

Koka stuvningen vid svag värme och under försiktig omrörning i ca 2 min.

Dela parmaskinkan på längden.

Placera stuvningen på snäckskalen och garnera med parmaskinkan samt en liten kvist rosmarin.